Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ..... ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ...

  ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΕΙΓΜΑ DNA ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΛΜΑ;


ΑΜΕΡΙΚΗ...
Τα δικαστηρια θα αποφασισουν συντομα εαν μπορει η αστυνομια να παιρνει δειγμα DNA πολιτων χωρις ενταλμα!!
Η αποφαση αυτη , αν ειναι θετικη για την αστυνομια , θα σημανει το τελος των ευαισθητων προσωπικων δεδομενων των πολιτων της Αμερικης.
Ο  Michael Risher της ACLU της Βόρειας Καλιφόρνια (Ενωση Υπερασπισης της Ελευθεριας των Πολιτων) ,  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ το νεο νομο περι δικαιωματος της αστυνομιας
να λαβει δειγμα DNA απο ολους τους συλληφθεντες για κακουργημα.

ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΟΧΙ ΕΝΟΧΟΥΣ!!!

Ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί "δεν θέλουν την κυβέρνηση να έχει όλες τις πληροφορίες σχετικα με αυτους''.
 Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να απαιτήσει το γενετικό υλικό μας - συμπεριλαμβανομένου του πλούτου των πληροφοριών προσωπικού χαρακτήρα που κατέχει - ακόμη και αν αυτό υπόσχεται να το χρησιμοποιήσει μόνο για την επιβολή του νόμου,αξιωσε ο Risher.

 Ο Hanni Fakhoury δικηγόρος στην  Electronic Frontier Foundation  και ο οποιος κατεθεσε ως μαρτυρας υπερασπισης σε δικη ενος φιλου του, ανεφερε  ότι ανησυχεί για "μερικά από τα προβλήματα της μεγάλης κλίμακας συλλογής δεδομένων, τα οποια  δεν βασίζονται σε καμμία εξατομικευμένη υποψία ότι κάποιος εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες . "

Υπαρχει ηδη μεγαλη ανησυχια για τους <<αλλους τροπους>> με τους οποιους η αμερικανικη κυβερνηση συλλεγει δειγμα DNA απο τους πολιτες, αλλα αυτη η αποφαση των δικαστηριων θα αποτελεσει την ταφοπλακα των προσωπικων δεδομενων - ακομη και του DNA- των πολιτων σε ολο τον πλανητη. 
swab
 Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως η υποχρεωτική συλλογή DNA θα παίξει έξω, καθώς η τεχνολογία φέρνει πρωτοφανείς προκλήσεις για την ερμηνεία της Τέταρτης Τροποποίησης του Συνταγματος και του δικαιωματος εναντια στις παραλογες αναζητησεις.
  
Στην εποχή των smartphones, GPS και την προοπτική των  ολοένα και φθηνότερων τρόπων συλλογης  ανθρώπινου γονιδιωματος , δεν είναι μικρό πράγμα το δικαστηριο  να ερμηνεύσει τη συνταγματική εγγύηση εναντια στις παραλογες ερευνες και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ (DNA).

Από τη μια πλευρά, ο Τζον Ρόμπερτς , ως εκπροσωπος του Ανωτατου Δικαστηριου επισημαινει οτι 
η συλλογή DNA από άτομα που συνελήφθησαν για  βίαια κακουργήματα "προσφέρει ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διερεύνηση άλυτων εγκληματων και ως εκ τούτου συμβάλλει στην άρση των βίαιων παραβατών από το γενικό πληθυσμό."

 Από την άλλη πλευρά , ο J. Anthony Kline , εκπροσωπος στο  Πρώτο Περιφερειακό Δικαστήριο του πίνακα προσφυγών Δικαιοσύνης , δήλωσε όταν απέρριψε την ιδέα περι συλλογής DNA δακτυλικών αποτυπωμάτων οτι , "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα εξαιρετικό ποσό των ιδιωτικών προσωπικων πληροφορίων μπορεί να εξαχθεί από τα δείγματα DNA και δείγματα που κατασχέθηκαν από την αστυνομία χωρίς ένταλμα, συλλέγονται και διατηρούνται επ 'αόριστον από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. "

 Τον περασμένο μήνα ,  ο Roberts δηλωσε οτι η εκδικαση της υποθεσης  Maryland v. King και  η αποφαση η οποια θα αποφασισθει θα καθορισει  το νόμο ελέγχου στη γη για τη συλλογή DNA.

ΠΗΓΗ

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα