Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Το ταξίδι της ανόδου στη συναισθηματική κλίμακα

Μπορείτε να πείτε ότι τα διαφορετικά συναισθήματα έχουν διαφορετικές συχνότητες δονήσεων, αλλά ένας πιο ακριβής τρόπος περιγραφής τους είναι ο εξής: τα συναισθήματά σας αποτελούν δείκτες της δονητικής συχνότητάς σας. Όταν θυμάστε ότι τα συναισθήματα σας δείχνουν την ευθυγράμμισή σας με την Πηγή Ενέργειας, και ότι όσο καλύτερα νοιώθετε τόσο περισσότερο επιτρέπετε την ευθυγράμμισή σας με τα πράγματα που θέλετε, τότε θα καταλάβετε πιο εύκολα πως πρέπει να αντιδράτε στα συναισθήματά σας.
Η απόλυτη ευθυγράμμισή σας με την Πηγή Ενέργειάς σας σημαίνει ότι ξέρετε τα εξής:

  • Είστε ελεύθεροι
  • Είστε ισχυροί
  • Είστε καλοί
  • Είστε η αγάπη
  • Έχετε αξία
  • Έχετε σκοπό
  • Όλα είναι καλά
Σε οποιαδήποτε στιγμή κάνετε σκέψεις που σας βοηθούν να γνωρίσετε την πραγματική φύση σας, έχετε ευθυγραμμιστεί μετ ον πραγματικό εαυτό σας, επειδή αυτή είναι η κατάσταση της απόλυτης ευθυγράμμισης. Και ο τρόπος που σας κάνουν α αισθάνεστε αυτές οι σκέψεις αποτελεί το απόλυτο συναίσθημα της σύνδεσης. Αν χρησιμοποιήσουμε τον παραλληλισμό του δείκτη βενζίνης σε ένα όχημα, τότε αυτή η κατάσταση ευθυγράμμισης ισοδυναμεί με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ.
Με άλλα λόγια, φανταστείτε ένα δείκτη ή μια κλίμακα με βαθμίδες που εμφανίζουν τη θέση της έγκρισης σύνδεσης με την Πηγή Ενέργειάς σας – από την Πλήρη, που σημαίνει πλήρη σύνδεση, μέχρι την Άδεια, πυο σημαίνει ότι προβάλλετε τη μεγαλύτερη αντίσταση στη σύνδεσή σας με την Πηγή Ενέργειάς σας.
Μια κλίμακα των συναισθημάτων σας, θα ήταν κάπως έτσι:
  1. Χαρά/Γνώση/Ενδυνάμωση/Ελευθερία/Αγάπη/Εκτίμηση
  2. Πάθος
  3. Ενθουσιασμός/Προθυμία/Ευτυχία
  4. Θετική Προσδοκία/ Πεποίθηση
  5. Αισιοδοξία
  6. Ελπίδα
  7. Ικανοποίηση
  8. Ανία
  9. Απαισιοδοξία
  10. Αγανάκτηση/Εκνευρισμός/Ανυπομονησία
  11. Καταπίεση
  12. Απογοήτευση
  13. Αμφιβολία
  14. Ανησυχία
  15. Μομφή
  16. Αποθάρρυνση
  17. Θυμός
  18. Εκδίκηση
  19. Μίσος/Οργή
  20. Φθόνος
  21. Ανασφάλεια/Τύψεις/Αναξιότητα
  22. Φόβος/Θλίψη/Απόγνωση/Αποδυνάμωση
Επειδή τα ίδια λόγια χρησιμοποιούνται συχνά για να περιγράψουν διαφορετικά πράγματα, και διαφορετικές λέξεις χρησιμοποιούνται συχνά για να περιγράψουν τα ίδια πράγματα, αυτές οι ετικέτες λέξεων για τα συναισθήματά σας δεν είναι απολύτως ακριβείς για κάθε άτομο που βιώνει το συναίσθημα. Για την ακρίβεια, η ανάθεση ετικετών σε συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και να σας αποσπάσει από τον πραγματικό σκοπό της Κλίμακας Συναισθηματικής Καθοδήγησής σας.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να αναζητείτε συνειδητά συναισθήματα που θα σας κάνουν να νοιώσετε καλύτερα. Η λέξη του συναισθήματος, δεν έχει σημασία.
Ένα παράδειγμα συνειδητής ανόδου στην Κλίμακα Συναισθηματικής Καθοδήγησης
Ας υποθέσουμε ότι έχει συμβεί  κάτι στην εμπειρία σας που σας κάνει να νοιώθετε απαίσια. Τίποτα δεν ακούγεται καλό, τίποτα δεν φαίνεται καλό, νομίζετε ότι πνίγεστε και Αν μπορούσατε να πείσετε τον εαυτό σας να κάνει κάτι, ίσως νοιώθατε καλύτερα, αν μπορούσατε να βγάλετε εντελώς από το μυαλό σας αυτό που σας απασχολεί και να εστιαστείτε στη δουλειά σας, θα νοιώθατε καλύτερα. Υπάρχουν πολλές σκέψεις που θα μπορούσατε να κάνετε για να απαλλαγείτε από την κατάθλιψή σας. Ωστόσο, δονητικά, δεν έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από αυτές τις σκέψεις τούτη τη στιγμή. Αλλά αν πρόθεσή σας είναι να βρείτε μια σκέψη, οποιαδήποτε, που θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, μπορείτε ν΄αρχίσετε να ανεβαίνετε αμέσως στην Κλίμακα Συναισθηματικής Καθοδήγησης. Σε τούτη τη διαδικασία κάνετε μια σκέψη, οποιαδήποτε σκέψη, και στη συνέχεια εκτιμάτε αν η καινούργια σκέψη σας πρόσφερε κάποιο συναίσθημα ανακούφισης από την κατάσταση στην οποία βρισκόσαστε πριν από τη σκέψη. Έτσι, σκέφτεστε και αισθάνεστε, σκέφτεστε και αισθάνεστε, με μια και μοναδική πρόθεση: να νοιώσετε έστω και ελάχιστη ανακούφιση.
Ας πούμε ότι κάποιος είπε κάτι που σας έκανε να θυμώσετε, ή κάποιος δεν κράτησε το λόγο του. Και καθώς εστιάζεστε σε αυτό το θέμα, παρατηρείτε ότι νοιώθετε πράγματι κάποια ανακούφιση από την κατάθλιψή σας. Με άλλα λόγια, στη μέση τούτης της γεμάτης θυμό σκέψης, διαπιστώνετε ότι δεν δυσκολεύεστε πλέον να αναπνεύσετε. Η αίσθηση της κλειστοφοβίας έχει εξαφανιστεί και νοιώθετε λίγο καλύτερα.
Και εδώ βρίσκεται το σημαντικό βήμα για την αποτελεσματική υλοποίηση του Συστήματος Συναισθηματικής Καθοδήγησής σας: σταματήστε και αποδεχτείτε συνειδητά ότι η σκέψη του θυμού που επιλέξατε δημιουργεί πράγματι μια καλύτερη αίσθηση από την αποπνικτική κατάθλιψη που αντικατέστησε. Και με τη συνειδητή αναγνώριση της βελτιωμένης δόνησής  σας, το αίσθημα της αδυναμίας υποχωρεί και βρίσκεστε στον δρόμο της ανόδου στην Κλίμακα Συναισθηματικής Καθοδήγησής σας για να επιστρέψετε στην πλήρη σύνδεση με τον πραγματικό εαυτό σας.
Συχνά, από μια δόνηση μεγάλης αντίστασης, όπως είναι η κατάθλιψη ή ο φόβος, θα ανακαλύψετε ενστικτωδώς, ή ακόμα και υποσυνείδητα, την ανακουφιστική από τον πόνο σκέψη του θυμού. Τόσοι και τόσοι θα σας έχουν πείσει ότι ο θυμός είναι ανάρμοστος, αλλά, φυσικά, εκείνοι δεν βρίσκονται μέσα σας κι έτσι δεν μπορούν να νοιώσουν τη βελτίωση που επιφέρει ο θυμός- και θα σας έχουν συμβουλέψει να μην υποκύψετε στον θυμό, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση της κατάθλιψης. Ωστόσο, όταν γνωρίζετε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ότι έχετε ΕΠΙΛΕΞΕΙ μια σκέψη θυμού και πως η σκέψη αυτή σας έφερε ανακούφιση, τότε μπορείτε να γνωρίζετε συνειδητά πως είναι δυνατόν να μεταφερθείτε από μια σκέψη θυμού σε μια σκέψη μικρότερης αντίστασης, όπως είναι η αγανάκτηση, και μετά να συνεχίσετε να ανεβαίνετε στην Κλίμακα Συναισθηματικής Καθοδήγησης- μέχρι να επιστρέψετε στην κατάσταση της πλήρους ευθυγράμμισης.
Όταν γνωρίζετε συνειδητά που βρίσκεστε και γνωρίζετε, επίσης, που θα θέλατε να πάτε και έχετε ένα μέσον ενημέρωσης σχετικά με το αν βαδίζετε προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι, τότε τίποτα δεν μπορεί να σας κρατήσει. Η φαινομενική έλλειψη ελέγχου στην εμπειρία της ζωής σας, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν ξέρετε προς ποια κατεύθυνση βαδίζετε. Χωρίς τη συνειδητή γνώση των συναισθημάτων σας και της σημασίας τους, συχνά απομακρύνεστε από τον επιλεγμένο προορισμό σας.
Υπάρχουν πολλά λόγια που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν συναισθήματα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο συναισθήματα :το ένα σας κάνει να νοιώθετε όμορφα, το άλλο σας κάνει να νοιώθετε άσχημα. Και κάθε σταδιακή μεταλλαγή στη συναισθηματική κλίμακα εμφανίζει βαθμούς έγκρισης της ισχυρής, αγνής, θετικής Πηγής Ενέργειας.
Η πιο πλήρης κατάσταση σύνδεσης, που σας κάνει να νοιώθετε χαρά, αγάπη, εκτίμηση, ελευθερία ή γνώση, είναι σαν να μιλάτε στο συναίσθημα ενδυνάμωσής σας. Και η πιο πλήρης κατάσταση αποσύνδεσης, που σας κάνει να νοιώθετε απόγνωση, θλίψη, φόβο ή κατάθλιψη, είναι σαν να μιλάτε στο συναίσθημα αποδυνάμωσής σας.
Η αξία είναι τεράστια, όταν κατορθώνετε να προκαλέσετε συνειδητά ακόμα και την παραμικρή βελτίωση στον τρόπο που νοιώθετε, επειδή ακόμα και με εκείνη τη μικρή συναισθηματική βελτίωση έχετε ανακτήσει ένα μέτρο ελέγχου. Και μολονότι μπορεί να μην έχετε ασκήσει πλήρως τον έλεγχό σας για να επιστρέψετε σε κατάσταση πλήρους σύνδεσής με την πλήρη δύναμή σας, δεν αισθάνεστε πλέον ανήμποροι. Και έτσι, το ταξίδι της ανόδου στη συναισθηματική κλίμακα δεν είναι  πλέον απλώς εφικτό, αλλά και σχετικά εύκολο.
Απόσπασμα από το βιβλίο Ζητήστε και θα σας δοθεί ! Πως θα εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες σας των Esther & Jerry Hicks (Ο νόμος της Έλξης)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα