Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΑΞΙΟΧΟΣ Η’ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ.

ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΑΞΙΟΧΟΣ Η’ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ.ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΑΞΙΟΧΟΣ Η’ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.
Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ.

(Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)

«ΣΩΚΡΑΤΗΣ: ΠΑΝΤΑ ΤΟΙΓΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΙΟΝΔΕ ΦΛΥΑΡΟΝ ΑΠΟΣΚΕΔΑΣΑΙ, ΤΟΥΤΟ ΕΝΝΟΗΣΑΣ, ΟΤΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ ΑΠΑΞ ΔΙΑΛΥΘΕΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΙΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΘΕΙΣΗΣ ΤΟΠΟΝ, ΤΟ ΥΠΟΛΕΙΦΘΕΝ ΣΩΜΑ ΓΕΩΔΕΣ ΟΝ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΝ, ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΗΜΕΙΣ ΜΕΝ ΓΑΡ ΕΣΜΕΝ ΨΥΧΗ, ΖΩΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΕΝ ΘΝΗΤΩ ΚΑΘΕΙΡΓΜΕΝΟΝ ΦΡΟΥΡΙΩ.
ΤΟ ΔΕ ΣΚΗΝΟΣ ΤΟΥΤΙ ΠΡΟΣ ΚΑΚΟΥ ΠΕΡΙΗΡΜΟΣΕΝ Η ΦΥΣΙΣ, Ω ΤΑ ΜΕΝ ΗΔΟΝΤΑ ΑΜΥΧΙΑΙΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΛΕΙΟΥΣ ΟΔΥΝΑΣ ΑΝΑΚΕΚΡΑΜΜΕΝΑ, ΤΑ ΔΕ ΑΛΓΕΙΝΑ ΑΚΡΑΙΦΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΩ ΗΔΟΝΤΩΝ ΑΜΟΙΡΑ. ΝΟΣΟΥΣ ΔΕ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ, ΕΤΙ ΔΕ ΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΚΟΤΗΤΟΣ, ΟΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩΣ, ΑΤΕ ΠΑΡΕΡΣΠΑΡΜΕΝΗ ΤΟΙΣ ΠΟΡΟΙΣ, Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΛΓΟΥΣΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΠΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΥΛΟΝ ΑΙΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΤΗΣ ΕΚΕΙΣΕ ΔΙΑΙΤΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΙΑΣ ΟΡΙΓΝΩΜΕΝΗ, ΩΣΤΕ Η ΤΟΥ ΖΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΚΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΣΤΙΝ ΕΙΣ ΑΓΑΘΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗΝ.»

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ:


«ΣΩΚΡΑΤΗΣ: ΔΙΩΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΥΤΟ, ΟΤΙ , ΟΤΑΝ ΑΠΑΞ ΔΙΑΛΥΘΗ Η ΣΥΝΘΕΣΙΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΜΟΖΟΝΤΑ ΤΟΠΟ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ ΣΩΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. 

ΔΙΟΤΙ ΗΜΕΙΣ ΜΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΨΥΧΗ, ΕΝΑ ΖΩΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΡΟΥΡΙΟΝ ΘΝΗΤΟΝ. 

ΤΟ ΔΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΗΡΜΟΣΕ ΠΡΟΣ ΚΑΚΟΝ ΜΑΣ Η ΦΥΣΙΣ, ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΜΕΝ ΤΕΡΠΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ Μ ΕΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΥΠΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ, ΤΑ ΔΕ ΛΥΠΗΡΑ ΑΚΕΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΕΡΨΕΙΣ. 

ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ Η ΨΥΧΗ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗ ΑΙΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΨΑ, ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΣΤΡΟΦΗ, ΩΣΤΕ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.

ΠΗΓΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΥΡΟΣ. ΒΙΒΛΙΟΝ 294, ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΑΞΙΟΧΟΣ Η’ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΕΛΙΔΑ 15


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα