Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Εστίασε στη Λύση

από το mini FREE-E-BOOK "Εστίασε στη Λύση"
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ το εδώ
"..Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, ξυπνούν και κοιμούνται με τη βεβαιότητα πως ζουν σε έναν κόσμο γεμάτο προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις. Και όντας αυτό μια εδραιωμένη πεποίθηση, η μέρα ξεκινά για όλους με την έννοια των προβλημάτων του χθες και το φόβο των νέων που θα προκύψουν σήμερα. Έτσι, ακόμα κι ο ήλιος που σηκώνεται όλο και πιο ψηλά κατά τη διάρκεια τη μέρας, αντί να διαλύσει τις έννοιες και τα προβλήματα, γίνεται κι αυτός ο ίδιος πρόβλημα
όταν ενίοτε μας «βασανίζει» τη ζέστη του, όπως κι ο άνεμος, που αντί να φυσήξει τις σκοτούρες μακριά και να μας δροσίσει, μας ανακατεύει τα μαλλιά κι ανάβει φωτιές σκοτίζοντάς μας ακόμα περισσότερο.
«Μα να μην είναι ποτέ αυτοί οι άνθρωποι ευχαριστημένοι;», αναρωτιόμαστε διαπιστώνοντας πως λειτουργούν όλοι οι άλλοι γύρω μας, -όλοι, εκτός από τον εαυτό μας. Πράγματι, ξοδεύουμε πολύ από τον ημερήσιο χρόνο μας παρατηρώντας τον κόσμο γύρω μας, αλλά τόσο ελάχιστο, -για να μην πω καθόλου-, για να παρατηρήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Κι όμως, είναι αλήθεια πως τα μεγαλύτερα μυστικά και οι σπουδαιότερες απαντήσεις βρίσκονται μέσα στην δική μας καθημερινότητα. Στον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε εμείς οι ίδιοι. Γιατί δεν δοκιμάζετε το πείραμα σήμερα;
Πιστεύετε πως ο κόσμος είναι γεμάτος προβλήματα; Πως όπου και να σταθείς, όπου και να βρεθείς, θα ακούσεις ή θα γίνεις μάρτυρας κάποιας νέας αναποδιάς ή σκοτούρας;  Πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και πως κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους σ’ αυτόν τον κόσμο;

Κάντε σήμερα κιόλας κάτι διαφορετικό: παρατηρήστε τον εαυτό σας, λεπτό προς λεπτό, κίνηση προς κίνηση, κουβέντα προς κουβέντα, σκέψη προς σκέψη. Θα ανακαλύψετε πολύ σπουδαία πράγματα.

Θα ανακαλύψετε πόσο, συνταρακτικά πολύ χρόνο ξοδεύετε κάθε μέρα για να ακούτε, να σκέφτεστε, να συζητάτε για τα προβλήματα, τόσο τα δικά σας, των άλλων και του κόσμου όλου. Για τα προβλήματα που συμβαίνουν ή θα μπορούσαν να συμβούν, που συνέβησαν ή θα συμβούν με μαθηματική ακρίβεια. Ακόμα κι αν σας είπα τι θα ανακαλύψετε, δε σημαίνει πως δεν χρειάζεται να κάνετε το πείραμα, κάντε το, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον αλήθεια!

Είναι πολύ πιθανόν να διαπιστώσετε, πως όχι μόνο απασχολείτε το μυαλό σας και αγχώνετε την ψυχή σας με διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις ή προοπτικές, αλλά τις αναπαράγετε και τις διαδίδετε, σχεδόν σαν υπνωτισμένοι. Αυτή είναι μια κρίσιμη διαπίστωση, γιατί όσο σημαντικό είναι τι σκέφτεται ο καθένας και τι αισθάνεται ο ίδιος, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το τι αναπαράγει.
Κάθε φορά που αναπαράγουμε και διαδίδουμε ένα πρόβλημα, βάζουμε το δικό μας λιθάρι στην εδραίωσή του, και ως εκ τούτου, γινόμαστε συν-δημιουργοί ενός «κόσμου γεμάτου προβλήματα».."


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα