Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Σαν σήμερα

postsΣαν σήμερα το 1965 μεγάλη διαδήλωση φοιτητών λαμβάνει χώρα στην Αθήνα εν μέσω πολιτικής αστάθειας και κυβέρνησης της Αποστασίας. Η αστυνομία προσπαθεί να την διαλύσει κάνοντας χρήση γκλομπς και δακρυγόνων. Στην σύγκρουση τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν 250 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Πέτρουλας, ο οποίος και χάνει τη ζωή του από ασφυξία λόγω δακρυγόνου, σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα. Η κηδεία του Πέτρουλα, πήρε τη μορφή διαδήλωσης.
Το 1974 πραγματοποιείται η “Αποστολή ΝΙΚΗ” κωδική ονομασία μεταφοράς της 1ης Μοίρας Καταδρομέων από τη Σούδα στο βομβαρδισμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας με μεταγωγικά αεροσκάφη της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών. Από τα 15 το ΝΙΚΗ-4 καταρρίπτεται από φίλια πυρά και σκοτώνονται χειριστές και καταδρομείς εκτός από έναν καταδρομέα. Άλλα 3 παθαίνουν σοβαρές ζημιές και καταστρέφονται στο έδαφος για να μην γίνουν αντιληπτά από τους Τούρκους. Ήταν η μοναδική βοήθεια που στάλθηκε από τη Χούντα στο δοκιμαζόμένο Κυπριακό λαό.
Το 1989 πεθαίνει ο μεγάλος έλληνας ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης, ο άνθρωπος που αποτύπωσε με το πινέλο του τον 20ό αιώνα στη χώρα μας. Από το 1935 έως το 1937 επηρρεάστηκε από το κίνημα του σουρεαλισμού, κάτι που όμως αποδείχτηκε έξω από την ιδιοσυγκρασία του και στην πορεία ακολούθησε πιο κλασικούς δρόμους, μέσα από τους οποίους έλαμψε η μεγάλη τεχνοϊστορική κατάρτισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα