Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Γιατί στέλνουμε τα παιδιά μας στα σημερινά σχολεία.

Aναφέρομαι στα δημόσια σχολεία αλλά δεν πιστεύω ότι διαφέρουν κατά πολύ και τα ιδιωτικά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων… αλλά η παιδεία θα έπρεπε να είναι προνόμιο της  ελίτ τάξης των πλουσίων;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε…
    σχολείο διάνυσμα εικόνα των παιδιών
  1. Για να διατηρούμε τον μύθο ότι εκεί δημιουργούν φίλους και κοινωνικοποιούνται, ενώ στην πραγματικότητα μαθαίνουν να συγκρίνονται, να ανταγωνίζονται και να διαχωρίζονται.
  2. Για να κυνηγούν ένα «χαρτί» στο τέλος του μαρτυρίου τους, που θα τους «ανοίξει πόρτες» σε ό,τι έχουν επηρεαστεί να θέλουν για τη ζωή τους.
  3. Για να σταματάνε να ρωτάνε, να σκοτώνουν την φυσική περιέργεια που είχαν ως μικρά παιδιά και να αποστρέφονται τα βιβλία.
  4. Για να μάθουν πώς λειτουργεί μια προγραμματισμένη κοινωνία με έτοιμες, κοινά αποδεκτές πεποιθήσεις, «πρέπει» και μια άρχουσα ηθική την οποία θα πρέπει να υπηρετούν… τουλάχιστον φαινομενικά
  5. Για να έχουμε ελεύθερο χρόνο οι γονείς να συνεχίζουμε τη ζωή μας έξω και ξεχωριστά από τα παιδιά μας.
  6. Για να μπορούμε να αναθέτουμε σε άλλους και στη συνέχεια να μπορούμε να τους κατηγορούμε για την πορεία των παιδιών μας.
  7. Για να αποκτάμε αξία, πείθοντας τον εαυτό μας ότι «προσφέρουμε μόρφωση» στα παιδιά μας, γεμίζοντας το νου τους με άσχετες και ανούσιες πληροφορίες αφού η ουσία διαφεύγει και από εμάς τους ίδιους.ελεύθερο διάνυσμα παιδιά εικονογράφηση σχολείο
  8. Για να τα εκπαιδεύσουμε να γίνουν υπάκουα, παραγωγικά και πειθαρχημένα όντα, όπως είμαστε και εμείς.
  9. Για να λέμε ότι έχουμε πολιτισμό, χτίζοντας σχολεία – φυλακές με κάγκελα, τσιμέντο και τριτοκοσμικές μεθόδους αποστήθισης, εξέτασης και ελέγχου. 
  10. Για να μην γίνουν αγράμματα γυφτάκια, αλλά να γίνουν προσαρμοσμένα μηχανάκια με όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίσουν την εικόνα τους (και τη δική μας).
Θα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, δεν μπορεί, αλλά δεν μου έρχονται τώρα.

ΠΗΓΗαπό Learn Yourself

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα